Şimdi nikotin nedir ve nikotin aldığımız zaman neler olur öğrendik. Artık en can alıcı soruya geçebiliriz. Elektronik sigara olayında pek çok karşı gelinen konuların başında gelen nikotin zararlıdır ve tüketilmemesi gerekir savına gelebiliriz.
Sigaranın nasıl zararlar verdiğini bilmiyorsanız Bu çok mantıklı bir kabul ediştir. En basit argüman, tütünde nikotin varsa ve tütün sağlığa zararlıysa nikotin de öyledir
Ancak eskilerin dediği “Nikotin için iç, katran için öl” Bu tartışmadaki en açık deyiştir. Nikotin tütün içinde en bilinen maddedir ama olumsuz etkilerin hepsi nikotinden değildir. Esas soru, nikotinin herhangi bir zararı var mıdır?
Yani nikotin kafein kadar güvenlimidir? Uzun süre sigara içmeksizin nikotin tüketenlere neler olur? Elektronik sigara içenler ne kadar nikotin aldıklarına dikkat etmelimidir?
Burada kuvvetle üstünde durulması gereken 60 mg nikotinin bir yetişkini öldürmeye yeterli olduğu şehir efsanesini konuşmaktır. Bu miktar bir kaç ml 18 mg/ml likitten alacağımız miktardır.
Bu tamamiyle yanlıştır ve tartışılır bir 19. yüzyıl araştırma kaynağından gelmedir. Araştırmacılar, Bir kaç sigara değerindeki nikotin alımından sonra, çırpınma ve diğer ciddi semptomların görüldüğünü raporlamışlardır. (Taş çatlasa 4 mg) . Bunu doğru varsayarsak , örneğin birahanelerde üst üste sigara yakan adamların sık sık çırpınarak yere yıkıldıklarını gözlemlerdik.
Kısacası daha güvenilir delillere bakarsak ölümcül dozun çok daha yüksek 500 mg- 1000 mg civarında olduğunu görürüz. Bu miktarlar da gün boyunca buharlayarak veya sigara içerek alabileceğimiz dozdan çok daha yüksektir. Nikotin zehirlenmesinin ilk belirtileri mide bulantısı ve kusma olduğu için bununla karşılaşmak oldukça zordur.
Burada kendi likitlerini yapanlara bir parantez açmak gerekir. Şayet kullandığınız nbase çok kuvvetliyse yani diyelim 72 mg/ml ise bu çok tehlikeli bir zehirle karşı karşıyasınız demektir. Ciltten emilimi mümkün olduğundan mutlaka eldiven takarak hazırlayın likitlerinizi Hatta buharını da solumayın maske takın. Söylememe gerek yok ama seyreltilmemiş nikotini asla buharlamayın.
Eki 25, 2019 0
Oca 25, 2019 0
Oca 24, 2019 0
Oca 16, 2019 0
Oca 09, 2020 0
Mar 17, 2018 3
Ağu 30, 2017 0
Ağu 29, 2017 0
Şub 27, 2020 0
Resmi gazetede de yayınlanması ile birlikte e-sigara ve türevleri ülkemizde tamamen yasaklandı. İthalatı yasaklanan cihazların yolcu ile beraberinde ülkeye sokulması ve transit geçişine ilişkin düzenleme yetkisi Ticaret Bakanlığı’na verildi. Keşke sigara bağımlılığı...Henüz kimse bir zorunluluk getirmedi ama pek çok elektronik sigara (Kullan at modeller) ve likitler üzerlerine tıpkı yiyecekler gibi bir...